Tyck till

Kulturupplevelser där du är, och när du behöver dem

Kulturarenan är en samlingsplats för kultur online för dig som har svårt att själv söka dina kulturupplevelser. Här finns musik, dans, bildkonst, litteratur och andra uttryck från landets främsta scener. Det är en mänsklig rättighet att ”fritt delta i samhällets kulturella liv, att njuta av konst samt att få ta del av vetenskapens framsteg och dess förmåner” (FN, artikel 27).

Tjänsten är avgiftsfri och tillgänglig för alla, men riktar sig särskilt till vårdtagare och närstående som på ett eller annat sätt har svårt att ta sig till scenerna.

Kulturarenan slussar dig vidare till konstnärligt innehåll hos producenter som Göteborgs Symfoniker, Studio Acusticum, Musik i Syd, Konserthuset Stockholm med flera.

Kulturarenan är enkel att använda

Allt som behövs är internet och en skärm – om det är en dator, mobil eller surfplatta spelar ingen roll. Om det är fler som kollar kan skärmen kopplas till en större skärm med hjälp av en HDMI-sladd, Apple TV eller Chrome Cast. I filmen nedan finns alla knep du behöver för att använda tjänsten.

Bakgrund och drift

Kulturarenan drivs av Betaniastiftelsen i samverkan med kultur- och vårdaktörer över hela landet. Tjänsten bygger på ett treårigt utvecklingsprojekt om ökad tillgång till kultur i vårdmiljöer genom digital förmedling och samverkan mellan vård, kultur och IT. Projektet drevs av Studio Acusticum i Piteå tillsammans med Betaniatiftelsen med stöd från Region Norrbotten och Kulturrådet.

Läs mer på Kulturarenan.

Är du vårdtagare, närstående, vårdgivare, kulturproducent, beslutsfattare eller press – då finner du mer information här.

Kulturarenan.se

Läs mer

Kultur är en grundläggande byggsten i hela människomaskineriet. Vi kan inte leva utan detta.

Stina Ekblad, skådespelerska

Det är enkelt att komma igång med Kulturarenan

Se en instruktionsfilm om hur du använder tjänsten

Läs mer

Jag ser på kulturen som ett gemensamt språk. Man kan känna att man uppgår i en gemenskap, fast man sitter ensam.

Ullakarin Nyberg, psykiater